TOEIC Nedir?
TOEIC (Test of English for International Communication) günlük iş İngilizcesini test eden uluslararası bir sınavdır. TOEIC, TOEFL, GRE, GMAT gibi sınavların da hazırlayıcısı olan ETS’nin, işletmeler için özel olarak uyguladığı bir testtir. Tüm dünyaca tanınan ve uygulan TOEIC, İngilizce düzey belirleme amacıyla en çok kullanılan sınavlardan birisidir. Her yıl 60’tan fazla ülkede, 3 milyondan fazla kişi ve binlerce uluslararası kurum tarafından kullanılmaktadır.
TOEIC Sınavına Kimler Katılabilir?
TOEIC İş başvurularından rakiplerinden bir adım önde olmak isteyenler, öğrenciler veya özellikle TOEIC sınavı isteyen kurumlara başvuracak olanların katıldığı bir sınavdır.
TOEIC Sınavını Hangi Kuruluşlar Kabul Etmektedir?
TOEIC Türkiye’de genellikle bankalar, kurumsal şirketler ve danışmanlık firmaları tarafından kabul edilmektedir. Ayrıca TOEIC yurtdışında da oldukça yaygın olarak kabul edilen bir sınavdır.
TOEIC Sınavına Nasıl Başvurulur?
Telefon yoluyla ilinizdeki sınav başvuru merkezlerinden randevu alarak başvuru yapılabilmektedir.
TOEIC Sınavının Süresi Ne Kadardır?
Sınavın toplam süresi 120 dakikadır.
TOEIC Sınavının Teknik Altyapısı Nasıldır?
TOEIC toplam 200 sorudan oluşan bir sınavdır. Sınav okuma ve dinleme şeklinde iki bölümden oluşur. Sorular çoktan seçmeli şekildedir.
Dinleme: Toplam 100 sorudan oluşur ve 45 dakika sürer. Dinleme bölümündeki parçalar CD’den dinlenir.
-
1. Kısım: Fotoğraflar – 4 şıklı 10 soru
-
2. Kısım: Soru-Cevap – 3 şıklı 30 soru
-
3. Kısım: Kısa diyaloglar – 10 diyalog, her biri için 4 şıklı 3 soru
-
4. Kısım: Kısa konuşmalar – 10 konuşma, her biri için 4 şıklı 3 soru
Okuma: Toplam 100 sorudan oluşur ve 75 dakika sürer.
-
1. Kısım: Eksik cümleleri doldurma: 4 şıklı 40 soru
-
2. Kısım: Metin doldurma – 4 metin, her birinde 4 şıklı 3 soru
-
3. Kısım: Okuduğunu anlama – Tek metinli 28 soru, çift metinli 20 soru
TOEIC Sınavına Hangi Seviyede Hazırlanılmalıdır?
TOEIC sınavına genel İngilizce programları öncesinde hazırlanılması Türkiye şartlarında İngilizce eğitimi alan bir aday için fazlasıyla tehlikelidir. Bu nedenle en az Upper-intermediate seviyesini bitirmiş olmak 800 ve üzeri bir skor için uygun olacaktır.
TOEIC Sınavının Sonucu Kaç Sene Geçerli Kalır?
TOEIC sınav sonuçları 2 yıl süreyle geçerlidir.
TOEIC Sınavına Hazırlıkta Helikon Dil Merkezi’nin Farkı Nedir?
Uzman yabancı eğitmenlerimiz sınava hazırlık süresinde kısa bir gramer tekrarından sonra reading ve listening bölümlerinde karşımıza çıkabilecek soru tiplerini ve bu soruların çözümlerini öğreterek öğrencinin pratiğini artırmaya yönelik çalışırlar. En çok kullanılan kelimeler ve hızlı ve pratik çözüm yöntemleri üzerine yapılan çalışmalarla da öğrencilerimizin sınavı bitirme hızını artırmak hedeflenir. Eğitimlerimiz, çalışan kesimin katılabileceği saatler düşünülerek belirlenen gün ve saatlerde toplam 100 ders saati olarak tamamı formasyon sahibi uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Program sonunda hedeflenen amaç tavan puan 990 üzerinden en az 800 puan alınmasıdır. Eğitimin sonunda öğrencilerimiz global iletişim prosedürlerine ve iletişim standartlarına hâkim olarak iş mülakatlarında belirgin bir dinleme yetisi kazanırlar. Elde ettiğiniz zengin kelime haznesi ve güçlü altyapıyla yazılı iletişimizi daha anlaşılır hale getirebilirsiniz. Sınav sonucunda aldığınız puanı 2 yıl boyunca resmî olarak kullanabilir, elde edeceğiniz yüksek puanla rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.
TOEIC Sınavına Hazırlıkta Helikon Dil Merkezi’nin Başarı Oranı Nedir?
Uygun şartlarda eğitime başlamış öğrenci gruplarında 800 ve üzeri puan alma oranı %65 iken, programı düzenli takip eden ve verilen sorumlulukları harfiyen yerine getiren kişilerde 800 ve üzeri puan alma oranında %85–90 başarı sağlandığı gözlemlenmiştir.
1. TOEIC ve TOEFL sınavları arasındaki farklar nelerdir?
TOEIC ve TOEFL testleri ETS tarafından farklı amaçlarla geliştirilmiş testlerdir. Bundan dolayı, iki testin şekilleri, içerikleri, ve baremleri farklıdır. TOEFL, üniversitede öğrenim görmek isteyen yabancı öğrencilerin Akademik İngilizce seviyelerini ölçmek amacındadır. İş dünyasında başarılı olabilmek, CV’nizi güçlendirmek amacıyla İngilizce seviyenizi objektif ve güvenilir olarak göstermek istiyorsanız TOEIC sınavı İş İngilizcesi seviyesini ölçmek amacıyla geliştirildiği için daha uygun bir sınavdır.
2. TOEIC sınavına nasıl girebilirim?
TOEIC sınavına girilebilecek test merkezleri konusunda STE’den veya web sitemizden bilgi edinebilirsiniz. İstanbul’da sınava girmek için STE ile irtibat kurunuz.
3. Yeni bir iş başvurusu için skor raporuna ihtiyacım var. Ek bir rapor alabilir miyim?
Ek skor raporlarını ufak bir ücret vererek STE’den edinebilirsiniz. Almış olduğunuz skorlar 2 yıl süreyle uluslararası geçerlidir.
4. TOEIC sonuçları ne zaman elime ulaşır?
Sonuçlar en kısa sürede bildirilmektedir. Ancak bu süre iş yoğunluğuna göre 7 ile 10 iş gününü bulabilir. İstanbul dışındaki test merkezlerinde sınava giren adayların belgeleri kapalı zarflar içinde test merkezlerine yollandığı için belgeleriniz için önce test merkezleri ile irtibat kurmanız rica olunur.
5. TOEIC sonuçlarını telefonla veya epostayla öğrenebilir miyim?
ETS kuralları gereği sonuçları telefonla, epostayla, faksla, vs. bildirilmesi yasaktır. Ancak, skor belgeleri mümkün olan en kısa sürede hazırlanarak bekletilmeden yollanmaktadır.
6. TOEIC sınavının süresi nedir?
Dinleme bölümü 45, okuma bölümü 75 dakika olmak üzere sınav 2 saat sürmektedir. İdari işler için de gerekli süreyle beraber sınav merkezinde toplam 2,5 saatlik bir zamana ihtiyaç vardır.
7. TOEIC kaydımı iptal edersem ücretimin ne kadarı iade olur?
Sınav tarihinizden önce sınava girmekten vazgeçer ve sınavınızı iptal ederseniz yatırmış olduğunuz ücretin yüzde 25’i iade edilir.
8. Bana TOEIC belgeleri yollandığında verdiğim adreste kimse olmazsa ne olur?
Verdiğiniz adreste kimse bulunamazsa belgeler ofisimize iade edilmekte ve burada tutulmaktadır. İstanbul dışındaki test merkezlerinde sınava giren adayların belgeleri kapalı zarflar içinde test merkezlerine yollandığı için belgeleriniz için önce test merkezleri ile irtibat kurmanız rica olunur.
9. Girdiğim TOEIC sınavı hakkında geribildirimde bulunmak istiyorum. Nasıl ve ne zaman yapmalıyım?
Girdiğiniz TOEIC sınavı hakkında -varsa- görüşlerinizi tarafımıza (eposta veya faks) sınavdan sonraki 48 saat içinde STE’ye iletmeniz önemlidir.
10. TOEIC sınavının ücreti nedir?
Sınavın bireyler için fiyatı KDV dahil 98,79 Eurodur. Ödemeler TL olarak yapılmaktadır. Ödeme detayları günlük Merkez Bankası kurlarıyla hesaplanıp ön rezervasyondan sonra adaylara STE tarafından mail yoluyla bildirilmektedir.
11. TOEIC sınavını kim hazırlıyor?
TOEIC sınavını TOEFL sınavını da hazırlayan Amerikan firması Educational Testing Service (ETS) hazırlamaktadır.
12. TOEIC sınavının formatı nedir?
TOEIC dinleme ve okuma bölümlerinden oluşmaktadır. Dinleme bölümünde 4 soru tipi, okuma bölümünde ise 3 soru tipi mevcuttur. Sınav, her bölümde 100 soru olmak kaydıyla 200 soru içermektedir. Alınabilecek maksimum puan 990’dır. TOEIC konuşma ve yazma bölümlerinin kayıtları ETS üzerinden yapılmaktadır. Konuşma ve yazma sınavı ayrı bir sınavdır ve bu sınava dinleme ve okuma sınavından bağımsız olarak sadece arzu edilirse girilmektedir. Güncel bilgiler için www.etsglobal.org adresine bakınız.
13. TOEIC sınavının içeriği nasıldır?
TOEIC soruları gündelik iş hayatından alınan örnekler kullanılarak hazırlanmaktadır. Sınavda iş yazışmaları, emailler, sipariş formları gibi metinlerin ve telefon konuşmalarının vs. anlaşılmasının gerekli olduğu çok sayıda soru bulunmaktadır.
14. TOEIC sonuçları ne kadar süreyle geçerlidir?
Skorunuz sınav tarihinizden başlayarak 2 yıl süreyle uluslararası geçerlidir.
15. TOEIC sınavından kaç puan almalıyım?
Şirketler kendi iş tanımlarına göre bazı minimum puanlar belirlemektedir; dolayısıyla minimum puanlar iş tanımına ve şirkete göre değişmektedir. İngilizceniz geliştikçe puanlarınızın artması beklenir.
16. Neden TOEIC?
TOEIC, Dünya’nın en çok kullanılan İngilizce seviye tespit sınavıdır. Her yıl yaklaşık 6 milyon kişi bu sınava girmektedir. TOEIC, objektif ve güvenilir bir sınavdır. TOEIC skoruyla CV’nizi güçlendirerek İngilizce bilginizi bütün Dünya’da başvurduğunuz veya çalıştığınız kuruluşlara belgeleyebilirsiniz.
17. Sınava girmeden önce ne yapmalıyım?
Sınava girebileceğiniz tarihi belirlemek ve ön kayıt yaptırmak için bir test merkezi ile irtibat kurmanız gerekmektedir. Web sitemizde bulunan sınav bilgi kitapçığını inceleyerek soru tipleri hakkında bilgi edinmeniz iyi olur.
18. Sınav için yanımda ne getirmeliyim?
Sınav için yanınızda bir kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport), kurşun kalem ve silgi getirmeniz gerekmektedir. Ayrıca kimliğinizin önlü arkalı bir fotokopisini de yanınızda getiriniz. TC kimlik numaranız doldurmanız gereken bilgiler arasındadır.
19. TOEIC sınavına hangi sıklıkta girebilirim?
TOEIC sınavına test merkezlerindeki yer ve tarihlerin müsaitlik durumuna göre istediğiniz sıklıkta girebilirsiniz. Ancak belli bir eğitim alıp öğrendiklerinizi sindirmeden skorunuzun yükselmeyeceğini göz önüne almanız doğru olur.
20. TOEIC sınavına nasıl hazırlanabilirim?
Sınav için özel bir hazırlık yapmak gerekli değildir. İngilizcenizi geliştirmek için aldığınız eğitimler zaman içerisinde İngilizce seviyenizi yükseltecek ve dolayısıyla TOEIC skorunuz da yükselecektir. Sınav formatı, soru tipleri ve sınav kuralları hakkında bilgi edinmek için sınav bilgi kitapçığını inceleyiniz.
21. TOEIC Dinleme ve Okuma sınavında nasıl bir skor raporu alıyorum?
TOEIC Dinleme ve Okuma sınavına girdiğinizde hem her bölümden aldığınız puanları hem de toplam puanınızı gösteren fotoğrafsız bir skor raporu alırsınız. Yurtdışına göçmenlik gibi sebeplerle sınava giriyorsanız fotoğraflı bir skor raporuna ihtiyacınız olabileceği için kayıt yaptırırken skoru sizden isteyen kurumun şartlarını kontrol ediniz.
22. TOEIC konuşma ve yazma sınavına nasıl girebilirim?
TOEIC konuşma ve yazma sınavına okuma ve dinleme sınavından ayrı olarak internet üzerinden girilmektedir. Konuşma ve Yazma sınavı için sınav tarihinden en az 15 gün önce kayıt yaptırmak gereklidir. Konuşma ve Yazma sınavına kayıt yaptırmak ve diğer detaylar için www.etsglobal.org sitesine gidiniz.